Bekas Menteri Kewangan, Tun Daim Zainuddin nampaknya tidak menunggu sehingga keputusan Pilihan raya Kecil (PRK) Dun Kajang diketahui untuk meneruskan kritikannya terhadap Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Dalam wawancaranya dengan Kinibiz, Daim meneruskan kritikannya dengan menggambarkan Najib sebagai pemimpin yang rapuh dan kurang tegas.

Penulis blog Shahbudin Husin berpandangan Daim juga dilihat cuba menyampaikan mesej yang jelas kepada Najib dengan berkata, sementara rakyat masih selesa dengan kerajaan tetapi secara majoritinya, luahan yang kedengaran di peringkat bawahan ialah seperti masih banyak yang tidak betul di mana-mana serta perlu diperbetulkan dengan segera.Menruutnya, kritikan terbaru Daim ini dengan jelas menunjukkan bahawa sesuatu perlu dilakukan tanpa menunggu keputusan Kajang.

“Kritikan yang dilakukan ketika bahang kempen baru saja bermula boleh juga digambarkan sebagai isyarat bahawa jika beliau berdiam diri dan tidak mengkritik Najib pun, BN tetap mustahil untuk mencapai kemenangan,” tulis beliau di dalam blognya, semalam.

Oleh itu, menurutnya sementara kekalahan BN sudah dijangka, Daim seperti ingin mengukuhkan lagi keyakinan umum bahawa kelemahan Najib adalah sesuatu yang sukar diperbaiki, meskipun sudah banyak kali diperingatkan mengenainya.

 

HARAKAH ONLINE