Timbalan Presiden KEADILAN, Mohamed Azmin Ali menyeru  Umno BN menghentikan politik kotor, dan mengamalkan wacana politik yang lebih rasional dan membina.

Beliau merujuk keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur semalam yang mengarahkan Wan Mohd Azri Wan Deris atau dikenali sebagai Papagomo membayar RM800,000 kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim kerana memfitnah Ketua Umum KEADILAN itu.

“Kami mengalu-alukan keputusan ini kerana ia menghantar isyarat yang kuat kepada mereka terutama dalam Umno -BN yang sentiasa terpaksa mengguna taktik kotor, tidak bermoral  untuk  melemahkan lawan mereka.“Ini boleh dilihat walaupun baru-baru ini Ketua Penerangan UMNO mengancam untuk menimbulkan isu seks ketika kempen menentang Anwar dalam Pilihan Raya Kecil Kajang,” ujar Ahli Parlimen Gombak itu dalam satu kenyatan.

Menurut Azmin, mahkamah dalam penghakimannya menolak dakwaan salah laku seks dan homoseksual yang dibuat Papagomo terhadap Anwar sebagai palsu, berniat jahat dan tidak benar.

Ini kata Azmin, termasuk apa yang didakwa rakaman video seks yang secara jahat digunakan oleh musuh Anwar terutama di kalangan pemimpin Umno BN.

“Kami menyeru Najib dan Umno -BN untuk henti menggalakkan dan bergantung kepada penulis blog seks seperti Wan Mohammad Azri Wan Deris atau Papagomo.

“UMNO BN mesti menghentikan politik longkang dan sebaliknya mengamalkan wacana politik yang rasional dan membina,” katanya.

 

KEADILAN DAILY